Ga naar wandeling
Esneux - Hamoir
Route: Esneux - Hamoir
Ga naar wandeling
Hotton - Barvaux
Route: Hotton - Barvaux
Ga naar wandeling
Gummieberen
Ga naar wandeling
Stavelot-Vielsalm december 2008
Ga naar wandeling
Stoumont december 2007
Ijsberen rond Stoumont en Remouchamps. Jagers probeerden roet in het eten te gooien maar het werd toch weer een heerlijk weekend.
Ga naar wandeling
Achouffe december 2006
Wandelen rond de samenkomst van de twee Ourthes. M.u.v. de regen een heerlijke tocht. Maar uiteindelijk leverde ook de regen weer een fantastische kroegervaring op. De biertjes smaakten heerlijk en de sfeer zat er weer snel in. Zoals je ziet is er zonder spanning geen leven en uiteindelijk komt alles weer goed. (Vrij naar B.G.)
Ga naar wandeling
Bracht maart 2006
Laten we het mooie Nederland negeren
Ga naar wandeling
Erezee dec 2005
Verdwalen tussen de hunnebedden
Ga naar wandeling
Vielsalm april 2005
Kleine groep, zomers gevoel
Ga naar wandeling
Lierneux dec 2004
Sneeuw rond het dorp waar Monique en John zich zo thuis voelen
Ga naar wandeling
Wijnberen mei 2004
Een week lang op zoek naar de lekkerste wijn.
Ga naar wandeling
Marche en Famenne april 2004
Route: Scy - Barriere de Petit Han - Hotton - Marche en Famenne Harriët zwanger, zaterdag bij kroeg ontmoet, met croissants en natuurlijk Antonio. Paaseieren zoeken, ieder een geverfde (door Hans en Karen, die op het laatste moment niet mee ging). Twee kampvuren. Regen net tijden eten en kampvuur. Gijs en Annet samen 1 liter Glück en dat geeft Glück! Miranda blijft met 8 blaren achter op terras in Hotton en gaat met Harriët en Antonio mee naar huis. Paasbrood van Saskia en Ronald.
Ga naar wandeling
Kasteel Reinhardstein december 2003
Route: kasteel Reinhardstein - Baraque Michel - Reinhardstein Monique kwam eten met de mededeling dat John en zij niet meegaan, omdat John ziek is. In Bévercé wat gedronken in de serre van een ongezellig café (dart & voetbalspel). In de buurt van Mont Malmedy aan de rand van het bos de tent opgezet. Met de auto's naar het kasteel. Er zat 1 lange, flinke klim in de etappe (in en bij Mont Malmedy). Toen we een tijdje gelopen hadden kwamen we langs ons kampeerplekje van afgelopen nacht! Een mooie afwisselende route, langs beekjes, stroomversnellinkjes en na de lunch over de Hoge Venen. Na een paar keer verkeerd lopen, was er aan het eind van de middag zelfs twijfel over waar we ons bevonden t.o.v. de overnachtingsplek bij het hutje (zelfde als in december 2001). Waar we toch nog voor het donker was hout konden sprokkelen. De weersvoorspellingen waren erg slecht, maar het begon een beetje te regenen vlak voor we bij het hutje waren. Bij het kampvuur merkte je het nauwelijks,maar omdat er af en toe een bui kwam, toch maar het kampvuur verplaatst in het hutje. Uit volle borst zingen blijft heerlijk, ook voor de vroege naar bed-gaanders. De storm, 's-nachts was bijna rustgevend. Zondag gingen we al direct de vlonders van de Hoge Venen op. Je voelde het afkoelenen al gauw werden de vlonders spekglad en door de rukwinden ging je soms flink aan het glijden. Het duurde niet lang of het begon te sneeuwen, prachtig! Op het hoogste punt van België hebben we in een café warme chocomel en apfelstudel met ijs op. Ben nam als enige een warme wafel met héél véél slagroom (hij was er misselijk van). Hierna moesten we nog 4 uur lopen. Toch nog een soepie gemaakt. We zaten net toen het stevig ging sneeuwen en flink afkoelde. Op het eindpunt wilden we nog wat drinken, maar het cafeetje in het dorp was dicht. Toen met de auto's naar een ander café.
Ga naar wandeling
April 2003
Het lijkt kouder dan in december. Op zaterdag kruisen we een auto-ralley, spannend en gevaarlijk. 's-Avonds ziet Anneke iemand komen met een ….. Ja, hij komt dichterbij, ...nee, toch niet. Dat gaat ongeveer een uur door. Marjo loopt blaren en gaat samen met Pep eerder met de auto's naar een iets verder eindpunt. Antonio kookt heerlijk voor ons op de zondagavond, filmcursus ging voor hem deze keer voor op de ijsberen.
Ga naar wandeling
Monschau december 2002
Route: GR56 Monschau, langs riviertje richting Belgische grens, zuidwaarts, Rocherath (westwaarts), langs stuwmeer naar Butgenbach In Monschau op het scoutingterrein gekampeerd en de tweede nacht op een bekende plek (zie okt/nov 1992). Op vrijdag in café in Monschau leek het erop dat het bij 1 biertje zou blijven door 'optreden' van 2 saxofonisten, maar gelukkig stopten ze net op tijd. Na het opzetten van de tenten en champagne ter ere van het 4-jarig samenzijn van John en Monique rond de klok van 2 naar bed. Zaterdag was het op wat miezer door de mist na helemaal droog gebleven, de grond is aan het ontdooien, dus wel veel vocht. Zondag worden we met regen wakker en dat klinkt als de hele dag regen en dat was ook zo. Annet heeft ontbijt boterhammen in de tent gesmeerd. En een tosti in het café in Rocherath als lunch. Op het eindpunt hebben we in een luxe hotel in de serre wat gedronken, terwijl Marc en Caroline de auto gingen halen. Peter rijdt een bekeuring op de heenweg in de auto van Caroline.
Ga naar wandeling
Sankt Vith november 2002
Route: Sankt Vith naar het zuiden. Burg Reuland, langs de Our weer naar het noorden, na Weppeler noord-oost naar Schoenberg en Herresbach De kroeg in Auel is dicht als we daar aankomen. Water gevraagd aan een boer. Direct daarna richting Our en een kampeerplekje zoeken. En dat hadden Inge en Ben niet door. Guus is nog op uitkijk gaan staan. Helaas namen we het pas na 3/4 uur serieus. Gelukkig bestaan er mobiele telefoons. Zij hadden gewoon de route gevolgd. Dus nog 3/4 uur terug. Inmiddels was de kroeg toch open. Dit keer waren er nogal vroege slapers, dus er bleef zelfs drank over. Op zondag komt Kammi op zijn knieën Herresbach binnen; zijn voeten doen pijn.
Ga naar wandeling
Winterberg maart 2002
Ga naar wandeling
Hoge Venen december 2001
Route: Eupen - Helle - Baraque Michiel - Fagnes de Polleur - Sart Vrijdag overnacht in Hockay. Op de Hoge Venen kun je niet kamperen. De route er over is prachtig en lang. Helaas geen warme choco met taart in het restaurant bij Baraque Michiel. De frietkot is wel open. Twee verdwaalde Nederlanders en een Engels telefoontje geven dat bezoek extra lol. In het donker verder gelopen. Prachtig hutje met plaats voor de tenten op het pad. Paul oefent vast met Annet voor zijn dansles, waar we zondagavond met zijn allen even gaan kijken.
Ga naar wandeling
Drenthepad november 2001
Route: Uffelte - Diever - Appelscha - Fochteloërveen - Veenhuizen Vrijdag geslapen bij het Nivonhuis Hunehuis (ten westen van Uffelte). Diever Staatsbosbeheerterrein Oude Willem (kampvuur toegestaan). Zondag was wat ver en taai, auto's ophalen was erg ingewikkeld, buiten wachten was erg koud. De bruine beren van Henk neigde toch nog naar ijsberen. Het recept werkt ook in Nederland. Inge en Mark waren op vrijdag verzamelpunt, behalve voor Janet.
Ga naar wandeling
Esneux april 2001
Route: GR57 Esneux - Bomal Vrijdagavond op de camping in Tillf gekampeerd. Start in Esneux, daar nog boodschappen gedaan. Op zondag zijn Anja en Pep in Hamoir op de trein gestapt en hebben de auto's opgehaald. Net voor Bomal hangt er een bordje dat Nederlanders verzocht worden niet het bos/veld in te gaan in verband met de verspreiding van mond- en klauwzweer. De laatste bocht dus via de weg afgesneden.
Ga naar wandeling
Bomal december 2000
Route: GR 57 Bomal - Hotton Geen auto's verzetten: de trein brengt ons terug. In Durbuy verkopen ze gegrilde varkenspoot. Niet te versmaden voor Janet. Tijdens het kampvuur vindt John het gekluif aan de varkenspoot genoeg en geeft de rest aan Floris, tot grote schrik van Janet. Fors omhoog, door naar Barvaux. Een paar bijzondere kerststallen. Doorbijten langs de weg naar het station in Hotton. Getrakteerd op hele speciale worst? door de mevrouw van het café bij het station.
Ga naar wandeling
Sensenruth juni 2000
Veel blaren voor Inge en de schoenen van Willem zitten niet lekker. Samen een stuk gelift. Gekampeerd tussen de wild zwijnen met een kroeg 100 meter verderop. Margot vergeet haar inlegzooltjes en dat gaat wel goed. Aansteken van scheten lukt Janet nog steeds niet. In St. Hubert een beloning van frieten en/of taart.
Ga naar wandeling
Stavelot november 1999
Route: GR 572 Er wordt verzameld bij Antonio in de flat bij de Philips. Anneke heeft bijzondere spullen bij zich: een zijden kimono, slaappillen en een krukje van de Etos (of kruitvat?). Antonio ook: gewone schoenen. Ben redt hem. Gijs' spijkerbroek wordt vrijdagavond overgoten met bier en even later verliest hij zijn portefeuille, Eric vindt hem de volgende dag op het marktplein voordat Gijs het in de gaten heeft.
Ga naar wandeling
Burg Bentheim februari 1999
Bekentenis van John dat hij een heel leuk meisje heeft ontmoet: Monique ……….kneipe!
Ga naar wandeling
Spa december 1998
Ga naar wandeling
Mei 1998
Ga naar wandeling
Pasen 1998
Ga naar wandeling
Eifel december 1997
Route: omgeving Gmünd - Bad Münstereifel Grote kattebak, kampvuur onder een afdak, vanwege flinke regen en wind. 's-Nachts regen overgegaan in sneeuw. Max in de vorm van een ijsbeer. Kersttakken voor thuis. Een handige richel als keuken.
Ga naar wandeling
Werbomont mei 1997
Ga naar wandeling
Ourthe oktober 1996
Route: via Achouffe afdalen naar 'Ourthe Oriëntale' die stroomafwaarts volgen tot aan de stuwdam, waarna stroomopwaarts de 'Ourthe Occidentale' volgend. En via de 'Rau de Cens' omhoog naar 'La Laiterie' (ten zuiden van La Roche en Ardenne). Verzameld in een café in Mont, iets en noorden van Houffalize. Bij het opzetten van de tent krijgt Saskia glas in haar knie. Janet treedt op als Florence Nightingale. Omdat Saskia de volgende dag niet verder kan lopen zet Johan het op een zuipen. Op aanwijzing van, alweer Janet, loopt hij 's-nachts de Ourhte in. IJselijke gil van Sas als hij het bed in komt. Zondagavond gekookt bij Brandsport
Ga naar wandeling
Semois mei 1996
Ga naar wandeling
Sauerland februari 1996
Spontaan langlaufen in Sauerland. Kamperen en jeugdherberg
Ga naar wandeling
Voerstreek december 1995
Ga naar wandeling
Vogezen mei 1994
Route: GR5 Hemelvaart, dus we konden wel wat verder weg gaan. Niet helemaal een geslaagd plan. We misten in Strassbourg net de trein waardoor we tot het eind van de middag op het station hebben gehangen. Donderdag toch nog een stukje gelopen, gestopt in Saverne. Overnacht op een hoog veld. Tweede nacht geslapen bij Rocher de Mutzig. Trein terug genomen in Lutzelhause.
Ga naar wandeling
Zuid-tak Ourthe mei 1993
Route: Champlon Drie erg verschillende overnachtingen: in een boerenschuur, op een camping en wild kamperen.
Ga naar wandeling
Pieterpad Overijssel maart 1993
Route: Ommen - Hellendoorn - Holten Eerst het boekje vergeten maar dat was wel te koop in Ommen. Fred als dokter Mengele én als tosti bakker. Als training, voor Canada, heb ik mijn rugzak tot het einde gedragen, de rest heeft hem bij Marjolein achtergelaten toen zij niet verder kon.
Ga naar wandeling
Schee-Eifel oktober 1992
Boomstammetjes op grens Duitsland - België waar we in december 2002 nog eens geweest zijn.
Ga naar wandeling
Westerwald april 1992
Ga naar wandeling
Wiltz november 1991
Route: Wiltz - Kautenbach - Goesdorf - Wiltz In een kroeg beland waar een Sinterklaasfeest was. Daarna eindeloos gezocht naar een kampeerplek. Pas in het donker de tent opgezet ergens midden op een pad. Johan dronk zoveel dat hij op de brander van Frank met de tent open heeft geslapen. Pep toont aan wat er gebeurt met een natte theedoek als het vriest.
Ga naar wandeling
Semois hemelvaart 1991
Route: Alle - Vresse - Orchimont - Gedinne - Vencimont - Beauraing Beginnen met een forse steiging; Sas had meteen blaren. New heroes en born loosers was het thema. Gekampeerd bij een hutje dichtbij een dorp. Iedereen kon onze tenten zien staan. We ruimden onze troep op, dus vonden ze het goed.
Ga naar wandeling
Sauerland maart 1991
Route: Brilon - Willingen Lang gezocht naar een echte Duitse schuilhut, eerst gekookt toen gevonden. Sneeuw én zon.
Ga naar wandeling
Chasse et pêche november 1990
Ga naar wandeling
Grae hemelvaart 1990
Route: Martelange - Habay la Neuve - Anlier - Marbehan - Rossignol We dachten voor de eerste nacht een prachtige plek gevonden te hebben. Helaas werden we door de eigenaar (met jachtgeweer) weggestuurd.
Ga naar wandeling
Polleur maart 1990
Route: Polleur - Hokay - circuit Francochamps In januari was er een enorme storm geweest. Daar hebben we plezier aan beleefd; klauteren over omgewaaide bomen. De regen was vooral hard toen we op het eindpunt op de auto's moesten wachten.
Ga naar wandeling
Sauerland hemelvaart 1989
Route: Schmallenberg - Bad Berleburg - Schmallenberg Eén avond in ieder geval luxe. Een ware barbeknoei op een veldje waar de plaatselijke jeugd ook kwam zuipen.
Ga naar wandeling
Houffalize oktober 1988
Loes en Peter als begeleider, allerlei 'spectaculaire' dingen gedaan: Amerikaanse stort, achterstevoren van een versnelling af en dat soort dingen.
Ga naar wandeling
Durdal hemelvaart 1988
Route: Duren - Dasburg - Obereisenbach - Vianden. Dit is een berucht weekend: De eerste nacht vonden we een hutje, waar zelfs drank te vinden was. Kevin heeft een verdwaald stel naar Vianden gebracht. Fantaseren over onderzeeër in de Our. Kevin zo dronken dat hij niet meer kon staan de volgende ochtend. Het begin van een relatie tussen Frank en Marcia.
Ga naar wandeling
Drenthe april 1988
Route: Havelte - Dwingeloose heide
Ga naar wandeling
Baraque de Fraiture oktober 1987
Route: Baraque de Fraiture - Dochamps - Samrée. De eerste nacht hebben we bijna op het kruispunt Baraque de Fraiture gekampeerd bij mensen in hun tuin. Vanwege veel regen geschuild bij een boer. Weekend afgebroken in verband met kniepijn van Ella. Daarna een groot zuipfestijn dat begon in de auto en eindigde in 't Stuupke in Nijmegen. Met z'n allen bij Hans geslapen op de Pontanusstraat.
Ga naar wandeling
Sauerland hemelvaart 1987
Route: Kirchhundem - Wingeshausen - Rhein-Weser turm - Kirchhundem. Na een laatste rust kon Marianne haar rugzak niet meer 'zien'. Peter van Woezik hing de held uit en heeft een stuk 2 rugzakken gedragen. We hebben een nacht naast een park met wild gekampeerd. Er bestond toen nog geen spagheteria!?
Ga naar wandeling
Zuiderzeepad april 1987
Ga naar wandeling
Eifel december 1986
Het was hééél koud. Een scouting blokhut met café in een boerderij en een hele aardige boswachter boden uitkomst. Met een onvergetelijk ontbijt en thee met rum in een enorme 'pot'. Met z'n 3-en in de slaapzak.
Ga naar wandeling
Elten november 1986
Route: Elten-hoch - Zeddam - Elten-hoch
Ga naar wandeling
Eupen juni 1986
Route: Eupen - Robertville - Hockay - Baraque Michelle
Ga naar wandeling
Reichswald januari 1986
Een weekend in het Reichswald met allemaal 'Homermannen'.